Jdi na obsah Jdi na menu

Vánoční kapr podle Zdeňka Trošky

14. 12. 2010

img_1865.jpg

 

 

K českým Vánocům neodmyslitelně patří sníh a také pohádky Zdeňka Trošky. Připravily jsme si pro Vás recept na Vánočního kapra podle Zdeňka Trošky.

 

 

 

Ingredience

1 kapr - asi 2-2,5 kg, 250 ml šlehačka, křen, vegeta, citron, sůl, pepř

Postup

Kapra naporcujeme na podkovy, pokapeme citronem, osolíme, opepříme a posypeme vegetou. Vložíme do máslem vymazaného pekáče a dáme upéct. Těsně před tím než se to dopeče, zalijeme křenem rozmíchaným ve šlehačce a necháme dopéct.

Podle Zdeňka Trošky je to jeden z nejlepších vánočních kaprů, co kdy jedl.

 

 
Doporučená příloha: Hranolky, opečené brambory,